USPS investeert 10 miljard in elektrificatie

usps_aankondiging-electrificatie

De Amerikaanse postdienst (USPS) heeft eindelijk een van de grootste elektrische fleetdeals ooit aangekondigd. De investering van 10 miljard dollar omvat het elektrificeren van 75% van haar nieuwe op maat gemaakte Next Generation Delivery Vehicles, investeringen in de infrastructuur die nodig is om ze draaiende te houden en een verbintenis om vanaf 2026 100% elektrische voertuigen aan te schaffen. Volgens de Washington Post zal de USPS meer dan 180.000 elektrische voertuigen aanschaffen in de komende tien jaar, waaronder bezorgwagens, kleine vrachtwagens en e-fietsen. Dit is de grootste enveloppenbestelling ooit voor elektrische voertuigen en markeert een belangrijke stap voorwaarts in de overgang van de USPS naar duurzame mobiliteit.

Er zal nu een race ontstaan onder elektrische leveringsvoertuigfabrikanten om een deel van de USPS-taart te krijgen. De USPS heeft al aangekondigd dat het voertuigen zal bestellen van verschillende fabrikanten. Het Spaanse Scoobic heeft al aangekondigd een project te starten met de in New York City Council voor een pilot in The Big Apple. Aansluiting met USPS project is dan een ook te verwachten vanuit het nieuw te openen kantoor in Washington.

LME Mobility, een Nederlandse importeur van elektrische voertuigen, is blij om aan te kondigen dat ze ook Kumpan Electric voertuigen aanbiedt aan haar klanten in Nederland. Als een toonaangevende speler op het gebied van duurzame mobiliteit, biedt LME Mobility een breed scala aan elektrische voertuigen aan, waaronder scooters, fietsen en zelfs vrachtwagens.

De Amerikaanse regering beheert de grootste voertuigenvloot ter wereld en de USPS is de grootste elektrische vloot in de federale regering, waarmee de lat voor de rest van de overheidsinstanties wordt gelegd. Deze historische deal is een belangrijke mijlpaal voor de elektrificatie van het openbare vervoer en laat zien hoe serieus de USPS het probleem van de uitstoot van broeikasgassen neemt.