Helmplicht voor snorfietsers

Gele helm

Vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een helm op een snorfiets verplicht.

Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen aldus de rijksoverheid.

Waarom geldt de helmplicht voor snorfietsers?

Deze wet is opgesteld om berijders te beschermen tegen ernstig letsel bij een ongeval. Het dragen van een helm maakt het voor bestuurders ook gemakkelijker om snorfietsers te zien en te herkennen, waardoor het veiliger wordt voor alle betrokkenen. Om deze redenen is het belangrijk dat alle snorfietsers ervoor zorgen dat ze een helm hebben die voldoet aan de nieuwe normen.

Wat als je geen helm op een snorfiets draagt?

Als je geen helm hebt die aan de nieuwe normen voldoet, krijg je een boete. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten helmen op de markt, dus zorg ervoor dat je er een vindt die past bij jouw behoeften en stijl. Helmplicht zet zich in voor het leveren van kwaliteit helmen tegen een betaalbare prijs, zodat u er zeker van kunt zijn dat u waar voor uw geld krijgt bij het kiezen van een van hun producten.

Hoewel niet iedereen tijdens het fietsen of motorrijden een helm nodig heeft of wil dragen, vinden we het belangrijk dat iedereen zich bewust is van de risico’s en weloverwogen beslissingen neemt over zijn of haar veiligheid. Door uw helm te dragen en deze nieuwe wetten te volgen, kunt u uzelf en anderen op de weg helpen beschermen!

Hoe zit het met de verzekering

Bromfietsen en snorfietsen zijn verzekerd via de WA- verzekering. Dit betekent dat je alleen verzekerd bent voor schade die je toebrengt aan anderen. Je bent dus niet verzekerd voor schade aan je eigen bromfiet of snorfiets.

Last Mile emobility over de helmplicht voor deelmobiliteit

LMe is altijd een voorstander van veilig rijden en vindt dit een goed initiatief. Met onze voertuigen is er genoeg ruimte om ook een electrisch voertuig te kiezen die geen helmplicht heeft omdat het voertuig al veilig is en voldoet aan de strengste Europese normen. Ook dan bent u veilig.