Scoobic investeert 200 Miljoen Euro

Scoobic Light Nederland electrische

Scoobic investeert 200 miljoen euro om in 2025 de eerste Andalusische unicorn te worden en om genoteerd te worden aan de Nasdaq. Hoewel dit effect nog niet zwaar is meegewogen in berekeningen, laat het zien dat het bedrijf ambitieus is en zich richt op een toekomst waarin stadslogistiek een nog grotere rol zal spelen.

Om dit te bereiken, zal Scoobic elektrische voertuigen voor last-mile-bezorging gaan produceren in Utrera. Het bedrijf heeft al 2.000 eenheden op straat en zal volgend jaar 8.000 bereiken. De eerste mijlpaal in dit investeringsproces zal volgend voorjaar zijn hoogtepunt bereiken met de opening van een fabriek in Utrera (Sevilla) met een capaciteit om 60.000 voertuigen per jaar te produceren, met 300 werknemers. De investering in de fabriek bedraagt ruim 20 miljoen euro.

Er is ook een samenwerking aangegaan via een joint venture met een van ‘s werelds grootste autofabrikanten voor het ontwerp en de fabricage van een exclusief last-mile-voertuig, met een prognose van 1.500 eenheden per jaar. Dit toont aan dat Scoobic niet alleen geïnteresseerd is in de stadslogistiek, maar ook in de samenwerking met andere grote spelers in de industrie om de beste resultaten te bereiken.

Met deze investeringen en samenwerkingen laat Scoobic zien dat het serieus is over het behalen van zijn doelen om de eerste Andalusische unicorn te worden en om genoteerd te worden aan de Nasdaq. Het zal interessant zijn om te zien hoe het bedrijf zich ontwikkelt en of het in staat zal zijn om deze ambitieuze doelstellingen te behalen. In ieder geval is het duidelijk dat stadslogistiek een steeds belangrijker onderdeel wordt van onze economie en dat bedrijven als Scoobic hierop inspelen door te investeren in elektrische bedrijfswagens voor last-mile-bezorging en door samen te werken met andere grote spelers in de industrie.

Hoe dn ook laat Scoobic zien een professionale en serieuze partij te zijn als internationale scale-up.

Voor Nederland is LMe Mobility de partner die fleetmanagement aanbiedt via Webfleet en LMe levert toegevoegde waarde met data connecties zodat we voldoen aan de Nederlandse Automotive standaards.

Met name de Scoobic Light en Scoobic Mini zijn uitermate goed toegerust op deze transitie.

Zeeuw & Zeeuw dealer organisatie in de persoon van Aart Draijer spreekt van een mooie stap in de richting van electrische last mile delivery.