visie_lme_japanse_7_waarden

Karin van den Berg, CEO van LME Mobility, is een fan van traditionele Japanse filosofieën in haar ondernemerschap. Ze heeft deze waarden jarenlang bewust en onbewust toegepast in haar carrière, met name tijdens haar tijd bij Honda Motor Europe.

  • Ikigai: dit betekent “reden om te leven” of “wat je leven betekenis geeft”. Het gaat om het vinden van een doel of passie in het leven.
  • Shikita ga nai: dit betekent “er is geen ontkomen aan” of “het is onvermijdelijk”. Het gaat om het accepteren van wat er gebeurt en het omarmen van verandering.
  • Wabi sabi: dit betekent “schoonheid in imperfectie”. Het gaat om het waarderen van het vergankelijke en het imperfecte, en het zoeken naar schoonheid in de eenvoud.
  • Gaman: dit betekent “uithoudingsvermogen” of “doorzettingsvermogen”. Het gaat om het volhouden en het aanvaarden van uitdagingen en tegenslagen.
  • Oubaitori: dit betekent “uitvoering van taken”. Het gaat om het zorgvuldig en met aandacht uitvoeren van taken, zonder afgeleid te worden door andere zaken.
  • Kaizen: dit betekent “continu verbeteren”. Het gaat om het voortdurend zoeken naar manieren om dingen te verbeteren, zowel op persoonlijk als op professioneel niveau.
  • Shu ha ri: dit betekent “leren, loslaten, transcenderen”. Het gaat om het proces van leren, het loslaten van oude manieren van denken en het transcenderen naar een hoger niveau van begrip.

Deze waarden stellen haar in staat om hard te werken met veel focus en om te blijven streven naar succes. Ze gelooft dat succes niet zomaar aan komt waaien, maar dat het knetterhard werken vergt om resultaten te boeken. En dat is precies wat ze heeft gedaan bij LME Mobility, dat ze anderhalf jaar geleden oprichtte met deze Japanse filosofie als leidraad. Ze is dan ook enorm trots op wat ze in 2022 heeft bereikt en sluit het jaar af met een gevoel van voldoening en positieve verwachting voor de toekomst.

Van den Berg’s visie voor LME Mobility is om duurzame mobiliteit in Nederland te bevorderen en te werken aan een gezonde leefomgeving door middel van elektrisch vervoer. Ze gelooft dat de toepassing van deze Japanse filosofieën haar zal helpen om deze ambitie te verwezenlijken en om succes te behalen voor haar bedrijf en haar klanten met merken zoals Scoobic, Kumpan en Citkar.